Wil je de foto's groter bekijken, klik dan een keer op de foto voor een groter resultaat en 2 keer voor de optimale grootte.

dinsdag 26 april 2011

Keukenhof

Ben weer gezellig een dagje op stap geweest met mijn vriendin Monique. Dit keer naar de Keukenhof. We waren gelukkig een beetje bijtijds gegaan, dus om een uur of negen liepen wij het nog rustige park in. Het weer werkte mee die dag, en de zon scheen al volop.


Zoals je ziet, er lipen nog weinig mensen rond, ook omdat we niet via de hoofdingang het park inkwamen, maar via de tweede, achter ingang.


Het leuke aan de keukenhof is natuurlijk al die bloemenpracht , en de geweldige kleueren, maar ik vind het ook erg leuk dat je je hond mee naar binnen mag nemen. ( behalve in de paviljoens) Mijn Gizmo had dan ook erg veel bekijks, omdat hij gewillig tussen de bollen ging zitten om gefotografeerd te worden.


Er staat ieder jaar heel veel kunst in het park. Hier een detail van een smeedijzeren hek. Sommige dingen zijn wel mooi, anderen niet, maar dat heb je met kunst...
Je kunt zo lekker de foto's afwisselen, van complete bollenvelden, tot solitaire bloemen en macro opnames. Ik heb geprobeerd van alles wat te fotograferen, daarom zal dit blog nog een vervolg krijgen, anders wordt het te lang.

Leuk ook dat ze verschillende kleuren en soorten door elkaar hebben geplant! Dat geeft een nog mooier effect en de kleuren komen nog beter tot hun recht.


Je kan op de Keukenhof je hart ophalen. Mijn vriendin Monique heeft er vorig jaar zelfs een fotografie workshop gevolgd. Alleen jammer dat het maar twee maanden per jaar geopend is.
Naar mate de ochtend vorderde, werd het steeds drukker in het park. Het weer was echt super die dag. Wij hielden het om 13.00 uur voor gezien. Te druk en niet leuk meer om te fotograferen.
Maar het is zeker de moeite waard om een keer naar toe te gaan.
Zoals ik al zei, veel foto's gemaakt, dus ik maak er een dubbel blog van. Volgende week zondag staat er ook nog een dagje Apenheul gepland, dus mijn fototoestel krijgt geen rust.
Ik wil bij deze iedereen even bedanken voor zijn/haar reacties op mijn vorige blogs. erg leuk om te lezen. Sorry als ik niet op al jullie blogs heb gereageerd...

Groetjes en tot de volgende blog
Odette

15 opmerkingen:

 1. Hoi Odette,

  Mooie impressie van de keukenhof.
  Heel leuk om even met je mee te wandelen.
  Groet,
  Peter en Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Odette
  mooi he keukenhof ik woon er vlak bij ben er een keer geweest.
  groetjes herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja dat is het werk gewoon er vroeg zijn, dat hebben wij vorig jaar zo gedaan, en dat is het nog lekker rustig en kun je even lekker je gang gaan! Prachtig hoor al die kleurtjes, hier wordt ik echt vrolijk van. Gewelig dat je hond zo lekker fotogeniek is en ook echt even oog heeft voor je lens! Toppie gedaan, groetjes Cristien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Odette,
  Je Gizmo bij de bollen is wel heel erg leuk!
  Wat verrassend dat de hond mee mag.
  De bloembollenpracht is ieder jaar weer geweldig.
  Persoonlijk geef ik de voorkeur aan de bollenvelden boven de Keukenhof, dan heb je ook minder last van de drukte. Zaterdag heb ik een tourtje met de auto gemaakt, hoop volgende week te gaan fietsen en fotograferen.
  Lekkere kleurrijke serie en ook het kunstwerk levert een mooi plaatje op.
  Groetjes
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat zijn er prachtige bloemen te zien en op de kiek te zetten, kleur en vormen genoeg. Denk dat ik dit volgend jaar maar eens op mijn lijstje moet zetten...Het was genieten van je foto's.

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke serie Odette, je hebt je lekker uit kunnen leven zo te zien.
  Ik ben Zaterdag geweest en DRUK dat het was!
  Blog daarvan komt nog, ik loop vreselijk achter!
  Groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Altijd weer een feest op de Keukenhof! Wat een kleurenpracht!
  groetjes Albertine

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hai Odette,

  Fraaie serie.
  Mooie kleuren en vooral bij de rode bloemen.
  De eerste foto vind ik de mooiste van allemaal. Precies het juiste standpunt. Maar als je hem nog mooier wilt hebben, dan moet je hem even rechtzetten. Het is maar een heel klein beetje.
  Goed gezien om daar zo'n foto van te maken.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb persoonlijk niet zoveel met de aangelegde perkjes van de keukenhof, maar jij hebt het wel heel mooi gefotografeerd. De foto met het hondje vind ik super.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Daar moet ik toch ook eens heen, om die kleurenpracht met eigen ogen te zien. Mooie foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het stond dit jaar op mijn lijstje ben er nog nooit geweest Nu ik weet dat je hond mee mag is het nog een extra stimulans om te gaan nu nog mijn lief zo ver krijgen hij houd niet van de drukte dus dan heel vroeg gaan Prachtig die kleuren zo door e;lkaar een feest voor het oog
  groetjes jacky

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Odette,
  wat zijn dit leuke fotos van de bloemen.
  Ik ben al benieuwd op de volgende blog ;-)
  Groetjes
  Bianca

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Odette
  Ja..De Bollenstreek is op dit moment één grote reclame voor de Keukenhof..Het is van korte duur (daarom kunnen ze ook wel rekenen)...Maar het is wel heel veel werk zo'n park...
  Goed voor de Hollandse PR
  Gr Henk

  BeantwoordenVerwijderen
 14. It seems that you and Gizmo had a great time in the gardens. All pictures are so beautiful! They make me look forward to the spring, which is still far away here downunder.

  BeantwoordenVerwijderen