Wil je de foto's groter bekijken, klik dan een keer op de foto voor een groter resultaat en 2 keer voor de optimale grootte.

zondag 15 januari 2012

Vogels en aapjesTsja, de titel dekt de lading. Jullie weten wat er nu komen gaat. Foto's van vogels en aapjes, gemaakt in het vernieuwde Vogel en Apenhuis in Natura Artis Magistra.

Dit knappe zwarte aapje is een Goeldi Tamarin. Het leuke aan het Apenhuis in Artis is , dat de apen los lopen. In andere dierentuinen is dat wellicht al langer het geval, maar in Artis kon dat nooit. Nu is het apenhuis vernieuwd en klimmen en klauteren de aapjes boven je hoofd.  Het is er gelukkig niet zo groot dat je door de begroeiing geen aap meer kunt vinden...

Wie je wel moet zoeken zijn deze dwergoeistities. Dit is het kleinste apensoort op aarde. Ik schat dat ze hooguit 15cm groot zijn. In het  reptielenhuis zijn twee baby's geboren, kun je nagaan hoe klein die zijn....

Van het apenhuis loop je zo door naar het vogelhuis. Het is een grote folliere waar je doorheen loopt, verdeelt over 3 leefgebieden. De eerste is dicht begroeit, de tweede is rotsachtig en heeft ook nog water, de laatste is woestijngebied.
In het middelste gedeelte kwam ik deze vogel tegen, de Kookaburra
De Kookaburra is een IJsvogelsoort. Hij heeft er ook veel van weg vindt ik. De manier waarop hij om zich heen kijkt, de gesroomlijnde vorm en hij bouwt ook nestgangen in wanden.
Tot slot nog een paar foto's van twee verschillende uiltjes. De een heel actief (woestijnuil ) en de andere heerlijk slapend op een tak.

Bedankt voor jullie reacties op mijn vorige blog, en tot de volgende !
Groetjes Odette

7 opmerkingen:

 1. Wat heb je de aapjes er prachtig op staan!
  De haartjes zijn te tellen, mooie composities.
  Ook de vogels wat zijn ze bijzonder, het was genieten. Groetjes Cristien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo odette,
  Jij hebt je prima vermaakt daar in Artis. Leuk die kleine aapjes, dat zal inderdaad wel even zoeken zijn. Ook dat kleine uiltje vind ik erg mooi.
  Groetjes, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie blog, wat een schattig uiltje, dat steenuiltje op de laatste foto. De aapjes heb je heel mooi in beeld gebracht, mooie blikken gevangen.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hai Odette,

  Mooi in beeld gebracht zeg. Valt nog niet mee om die kleine aapjes zo fraai op de foto te zetten.
  Vooral de 2de foto is top. Leuk het contact met het aapje en prachtige kleur zwart.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo odette,
  het is leuk vertoeven in een park met veel dieren mooi in beeld gebracht.
  groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. dat is leuk foto's maken, heerlijk tussen de beestjes in lopen en dan er naar op zoek gaan. Je hebt ze mooi weten te maken, gelukkig zitten ze ook op plekken dat je het gebouw niet ziet. Een dagje Artis wordt steeds leuker.

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wat zijn die aapjes toch leuk!
  Het laatste kleine uiltje is ook zo'n schatje, je hebt je daar prima geamuseerd.
  Prima plaatjes Odette, ook van de Kookaburra, vooral de eerste is mooi.
  groetjes
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen