Wil je de foto's groter bekijken, klik dan een keer op de foto voor een groter resultaat en 2 keer voor de optimale grootte.

donderdag 8 september 2011

Nederland Vakantieland.

Ik ben weer lekker op vakantie geweest , in eigen land. Dat doen we eigenlijk ieder jaar. We gaan dan met onze boot op pad, heel Nederland door.
Het is een beetje hetzelfde als met een caravan , je (vaart) rijd ergens naartoe en als het je daar niet bevalt ga je weer verder. We hebben best een mooi land om in op vakantie te gaan, mits het weer een beetje meewerkt natuurlijk.  Maar voor de slechtste zomer in 105 jaar hebben wij het zeker getroffen met het weer.
Ik zal hier een aantal foto's plaatsen van ons kleine kikkerlandje.....


s'Morgens vroeg in de haven in Amsterdam. Het plan was om in een keer het IJsselmeer over te steken, en zo in de ochtend heb je weinig last van wind en andere boten.


Skutsjesilen op het Heegermeer, daar worden ieder jaar wedstrijden gehouden. wij voeren in een sloot er ver vandaan, dus even inzoomen. Uiteraard kun je niet dicht bij het wedstrijd veld komen, deze boten varen genadeloos door...

Alle boten onder zeil, tegen een mooie hollandse lucht. Het is in Friesland goed vertoeven met een boot, maar het kan er vreselijk druk zijn. ( Op het water dan )


Hier zou ik toch wel kunnen wonen, dit is een villa wijk in de buurt van Leeuwarden. Lekker je eigen boot voor de deur, touwtjes los en dan genieten op het water.
De Watertoren van Sneek by Night. Gemaakt vanaf de Geeuwkade met een statief. Op de eerste foto rijdt net de bus over de brug. Dit was toch wel het leukste plekje waar we met de boot gelegen hebben, midden in het centrum met uitzicht op de Watertoren.


Op een zogenoemd Marekritte plekje even de boot aan de kant voor de lunch. De meeste bruggen en sluizen in Friesland sluiten tussen 12.00 en 13.00 uur. De hond kan lekker in het gras liggen en de heren halen even een borstel met sop over de boten.
In Friesland zijn honderden Marekritte plekjes te vinden waar je de boot kunt aanmeren. het zijn voornamelijk graslandjes met witte meerpaaltjes , gemarkeerd met een blauw bordje. Als je bij de VVV een vlaggetje koopt van de stichting Marekritte, mag je ongelimiteerd gebruik maken van die plekjes. Je mag op een plekje maximaal 3x24 uur overnachten. Een vlaggetje kost nog geen €10,-


Een windstille ochtend in het haventje van Eernewoude. De rimpeltjes in het water kwamen van een voorbij zwemmende eend...


Vlak bij Eernewoude ligt natuurgebied de Prinsenhof, een walhalla van slootjes vaartjes en eilandjes. Hier kun je heerlijk rondvaren en genieten van al het mooie natuur wat Friesland te bieden heeft.


Vanuit Stavoren zijn we weer het Ijsselmeer overgestoken naar Medemblik, Het was redelijk weer met wat wind. Veel mooie grote zeilboten gezien en echte hollandse dreigluchten.


Deze bui passeerde ons van heel dichtbij, gelukkig hielden we het droog, maar zo zie je dat op het IJsselmeer het ook flink kan spoken, en ja dan ben je maar een heel klein dobbertje op die grote plas met water.


In Noord Holland aangekomen weer de kleine vaartjes opgezocht. Dit groepje zwanen vloog weg toen wij passeerde. Heb geprobeerd ze vast te leggen.
Tijdens een bootvakantie kom je veel molens tegen, zoals hier bij Broek op langedijk. En ook in dit haventje hadden we weer een super plekje gevonden om de boot aan te meren. het is gelukkig droog gebleven die dag.

Hollandser kan het bijna niet. Deze klompen heb ik gefotografeerd op het terrein van de Broekerveiling in Broek op Langedijk.


Een van de laatste dagen van onze vakantie, op weg van Broek naar Purmerend. Af en toe moet ik ook even varen, zodat mijn man even wat anders kan doen of de camera ter hand neemt. Kom ik ook nog eens op de foto!
Zoals je ziet kom je met de boot op heel veel plekken in Nederland en vaar je ongezien het hele land door.
Volgend jaar weer, zeker weten.

Tot de volgende blog
Groetjes Odette

10 opmerkingen:

 1. Hallo Odette,

  Leuk om weer wat foto's van je te zien!!
  Ik vind de foto's van de driemaster en de onweerslucht daaronder de mooiste wat mij betreft!
  Groet,
  Peter en Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Odette

  Heel mooi zoals je hier Nederland vanaf het water laat zien..... ik vind het een pracht serie Odette.....jammer dat het weer wat tegen viel...... maar varen blijft altijd leuk.

  groetjes, Joop

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Odette, wat lijkt me dat heerlijk om zo met de boot door ons mooie landje te varen, je laat een erg mooie impressie hiervan zien.
  De foto met je hond is heel geslaagd, ook de nachtopname, waarvan ik de tweede het mooiste vind, hij oogt rustiger dan de eerste en de spiegeling staat er helemaal op.
  Oja, het grote zeilschip is ook heel imponerend.
  Prima serie!
  groetjes
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ons landje is echt wel heel mooi! En dat kunnen we hier wel weer zien, heerlijk om er zo met boot op uit te trekken. Prachtig dat zeilschip, groetjes Cristien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Odette

  Wat gaaf om zo met een bootje door ons landje te varen.
  Het heeft je prachtige beelden opgeleverd.
  Gr. Louisa

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hai Odette,

  Ha, mooi hoor en lekker om met de boot op vakantie te gaan. Een prachtige boot trouwens. Bofkont en ik maar tuffen in mijn 4 meter bootje.
  Leuke naam ook voor de boot.
  En ook nog leuk om je zo eens in het "echt" te zien.Hel mooie serie en ik ben best jaloers op jouw manier van vakantie vieren.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb pas geleden 1 enkel dagje gevaren door een stukje friesland en het is echt prachtig. Geweldige vakantie moet je gehad hebben! Mooi hoor
  groetjes jacqie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Odette, ziet er toch prachtig uit. Het valt mij steeds weer op hoe mooi ons eigen land toch is. Je bent op een aantal mooie plekken geweest. De spiegeling van de torens van Sneek by night vind ik erg mooi gedaan, maar ook de landschappen met de bootjes en de dreigende luchten vind ik mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nederland - vakantieland, dit klopt. Er zijn heel veel mooie plekken in Nederland :-)
  Mooie fotos heb je gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hi Odette and Gizmo,

  Thanks for your congratulations on our achievement at a dog dancing competition!

  I can't figure out any of the texts on your blog, as Google Translate never gives me translations good enough to understand...:-( But, I always enjoy your beautiful photos, which don't need any verbal explanation to appreciate!

  Love,
  Cinnamon

  BeantwoordenVerwijderen