Wil je de foto's groter bekijken, klik dan een keer op de foto voor een groter resultaat en 2 keer voor de optimale grootte.

dinsdag 24 januari 2012

Waterral op glad ijs...

Het heeft even gevroren in Nederland... Heel even maar. Maar net genoeg om een dun laagje ijs te creëren in het plaatselijke park. Het zonnetje scheen, dus er weer op uit met de camera. Aangekomen bij de vijver zag ik twee ooievaars over het ijs glibberen. Met die lange stelten hebben ze toch niet zoveel grip op het ijs, ze gleden steeds een beetje weg.

Ik was gekomen voor de Waterral , bij vele van jullie bekend. Het is een schuw vogeltje, maar hij laat zich toch wel geregeld zien. Even verderop in de vijver werden de eenden gevoerd, dus was het even rustig bij het riet en zag de Waterral zijn kans schoon om over te steken naar een andere rietkraag...
Niemand te zien? Dan waag ik het er maar op.

   


De Waterral loopt heel grappig, hij tilt zijn poten heel hoog op en het staartje wipt omhoog bij elke stap die hij zet. Maar op het ijs gaat het toch niet zo makkelijk...


Hij probeert nog even een sprintje te trekken, maar dan....


Gaat hij plat op zijn kont en glijd een stukje door. Helaas had ik toen net scherp gesteld op een paaltje vlak voor de Waterral. Maar ik vond het zo'n grappig plaatje.
Luid gillend krabbelt hij overeind en holt weer terug naar het eerste rietlandje. De tweede poging om over te steken gaat een stuk beter en hij besluit om het laatste stukje maar te vliegen...


Ik blijf het een grappig vogeltje vinden .Ben nog even verder het park doorgewandeld, maar verder niks byzonders tegen gekomen. Wel een alleraardigst Roodborstje die graag even op de foto wilde.Bedankt voor jullie reacties en graag tot een volgende blog,
Groetjes Odette

15 opmerkingen:

 1. Hai Odette,

  Ha, prachtig moment. Doet me denken aan de film Bambi!
  De waterral laat zich niet zo regelmatig zien als vorig jaar, maar wat een goed idee om er met ijs naar toe te gaan.
  Heel fraai in beeld gebracht.

  groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Uitstekende foto's Odette, vooral de ooievaars op het ijs dat is toch wel een bijzonder moment....je hebt het goed weten vast te leggen.

  Groetjes, Joop

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Odette
  erg mooie foto's.
  groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een dom oor, zo op zijn kontje vallen, gelukkig geen gebroken beentjes, wat een leuk vogeltje is het toch, en dat hij er nog steeds is, want echt lief zijn ze toch niet voor hem.

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Odette,
  Wat geweldig de serie van de waterral en wat een hilarisch moment. Hij zit echt om zich heen te kijken of niemand hem wil helpen. Ik heb (in het echt)nog nooit een waterral gezien en vindt deze opnames super. Ook de ooievaars zijn geweldig. Goed idee van je om met dit beetje ijs op stap te gaan. De vogels zijn toch langzamer op het ijs.
  Groetjes, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. WOW die Ooievaars wat heb je daar geweldige foto`s van weten te maken.
  En jeetje die waterral zo grappig om dit te zien. echt een heel mooi moment met een heel leuk verhaal!

  Groetjes Cristien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh Odette, wat een geweldige serie van de waterral, zoals hij uitglijdt, supermoment!!!
  Die in de vlucht is trouwens ook mooi, zo heb ik hem nog niet gezien op de blogs.
  Prachtig ook die ooievaars op het dunne laagje ijs.
  Heerlijke serie!!
  Groetjes
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Odette,
  Geweldige serie van de waterral, mooie waarneming en zeker zo mooi op de plaat gezet. Ooievaars en roodborst mogen er zijn,TOP!!

  Groetjes,
  Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Odette, wat een leuke serie van de Waterral!
  Het kijkt als een stripverhaal, vallen op zijn kontje en een stukje vliegen, echt heel komisch.
  Ook de Ooievaars op het IJs heb je er heel mooi op staan en het Roodborstje ook.
  Heel mooi gedaan,
  groetjes greet

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk beeldverslag van met name de Waterral. Door zijn schuwheid heb je hem toch maar mooi op de plaat gekregen. OOk de Ooievaars op het gladde ijs heb ik nog niet veel eerder gezien.

  Gr,

  Remco

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Odette
  Wat mooi in beeld gebracht die schuwe Waterral..en de Ooievaars op het gladde ijs..Geeft al echt een wintergevoel..Hier heeft het nog niet zo hard gevroren..Maar daar komt vanavond verandering in.
  Ik teken er voor als ik zoiets mag tegen komen op het ijs..Geweldig
  Groetjes en een fijn weekend Henk

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Odette,
  wat heb je weer een heleboel mooie fotos gemaakt. De waterral is heel grappig.
  Wens je nog een fijne dag.
  Groetjes
  Bianca

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Odette,
  Prachtig om te zien de waterral op het ijs, en andere vogels. Ik ben er pas ook nog geweest maar toen kwam de waterral niet even kijken.

  Gr Cees

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Odette,

  wat super dat je de Waterral zo goed hebt kunnen fotograferen. Het is inderdaad een hele schuwe vogels die ik zelf helaas nog niet in levende lijve hen mogen zien.\

  Schitterende serie.

  groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hi Odette,
  De Waterral, net als de roerdomp, zo schuw, zo verstopt in het riet en o zo moeilijk te fotograferen. Dus, dit vind ik echt een topserie van jou. Je hebt dat schuwe vogeltje er heel mooi op. Erg grappig ook die uitglijder. En het roodborstje, ook prachtig, wel een stuk minder uitdagend, want die gaan er soms gewoon voor zitten.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen