Wil je de foto's groter bekijken, klik dan een keer op de foto voor een groter resultaat en 2 keer voor de optimale grootte.

donderdag 18 april 2013

Halsbandparkiet

De halsbandparkiet (Psittacula krameri) is een exoot uit tropisch Afrika en Zuid-Azië, die ooit naar Europa is gehaald als volièrevogel. In de loop der jaren is een aantal van deze vogels ontsnapt of vrijgelaten.
De halsbandparkiet is een opvallend groen gekleurde, vrij grote vogel met een lange, puntige staart en een rode snavel. De totale lengte is circa 42 centimeter. Hij heeft een heel opvallende, luide lokroep.
Ze komen het meest voor in en rond de grote steden. In bijvoorbeeld Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Leiden en Brussel worden de vogels veel gezien. De vogels verspreiden zich ook buiten de steden.
Deze halsbandparkiet heb ik gefotografeerd in park Frankendael, maar ze laten zich ook zien in mijn eigen tuin, hangend aan de vetbollen ....

2 opmerkingen:

 1. Hi Odette,
  Mooie foto van deze groene kabaal maker.
  Ze zitten hier in de omgeving van Leiden ook overal, soms zelfs in de boom voor ons huis. Nog even en ze hebben ons balkon (met voer) ontdekt.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hello Odette, this is a beautiful photo!

  BeantwoordenVerwijderen