Wil je de foto's groter bekijken, klik dan een keer op de foto voor een groter resultaat en 2 keer voor de optimale grootte.

zondag 5 oktober 2014

Begin van de Bronst in de AWD


Voor het eerst sinds lange tijd weer eens een wandeling gemaakt in de AWD. Samen met mijn goede vriendin Monique afgesproken op een zonnige dag, donderdag 2 oktober.
We waren benieuwd of de bronst al was begonnen, dus op pad richting het vliegermonument.

Toen we in de buurt kwamen hoorde we al geburl in de verte. Het was nog niet zo luid en hevig, maar toch... Op een open plek zagen we twee mannen tegenover elkaar staan. Er was even contact met de geweien, maar een echt gevecht was het nog niet.
Toen een derde man arriveerde, liepen de twee weg. Geen confrontatie dus.


We besloten om een fijne wandeling te maken en op goed geluk naar de IJsvogels te lopen. Daar hebben we wel wat vliegbewegingen waargenomen, maar er ging er geen een lekker zitten vissen op een tak....
Ook hadden we gehoord van de Boomkikkers. Leuk, maar waar vind je die. Nou op bramenstruiken had ik gelezen. ( daar staan er niet zo veel van in de AWD....)
Met een tip van een aardige mede fotograaf, toch op zoek gegaan, maar hij waarschuwde al dat het lastig zou worden en het "seizoen" een beetje op zijn eindje liep. Idd geen boomkikker gevonden, maar wat hebben we het weer heerlijk gehad!!


Gelukkig zijn we nog heel veel hindes tegengekomen en andere dieren en planten. De volgende keer niet zo lang wachten met naar de AWD gaan, want je komt er altijd wel iets moois tegen...


Bedankt voor het lezen en tot snel bij mijn volgende blog....
Groetjes Odette

2 opmerkingen:

 1. Hoi Odette
  mooie foto's van dat mannetje de bronst is meestal half oktober Ja inderdaad niet te lang wachten om naar de awd te gaan.
  groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hi Odette, leuk om weer een blog van je te lezen. Mooie foto's uit de AWD, en wat een zonnige dag, ik was op 2 oktober op de Veluwe en daar was het de hele dag nevelig en grijs. De bronst is inmiddels alweer voorbij, maar nu komen de paddenstoelen.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen