Wil je de foto's groter bekijken, klik dan een keer op de foto voor een groter resultaat en 2 keer voor de optimale grootte.

donderdag 16 december 2010

Goed voornemen 2011

Ik ben toch maar overstag gegaan en een eigen Blog begonnen. Dat leek mij wel een goed voornemen voor het nieuwe jaar! Aangezien ik het afgelopen jaar een aantal mooie foto's heb gemaakt, plaats ik deze in een overzicht in mijn eerste blog. Vanaf volgend jaar zal ik dan proberen om regelmatig, na een leuk foto-uitstapje foto's te gaan plaatsen.
Veel plezier met het bekijken van mijn foto's.


Deze foto is gemaakt in de Amsterdamse waterleidingduinen. De allereerste keer dat ik daar kwam, samen met Joop en Yvonne. Ik was erg gecharmeerd van het beroemde vosje aldaar en deze zul je dan ook reglmatig voorbij zien komen..

In de AWD kun je regelmatig wandelingen maken onder begeleiding van een natuurgids. Op zondag 3 oktober voor het eerst met zo'n wandeling meegeweest. er wordt van alles verteld over de omgeving, de dieren en de planten. Erg interessant. Samen met de ploeg op stap...
Tijdens zo'n wandeling kwamen we allerlei paddenstoelen tegen. De natuurgidsen wisten feilloos te vertellen om welke soorten het ging, maar die namen heb ik vergeten te noteren...( stom hoor.)

Tijdens de bronstperiode ( september/oktober) kom je met grote regelmaat Damherten tegen. Deze herten gaan de strijd met elkaar aan ten gunste van de vrouwtjes. Met hun imposante gewei lopen ze burlend door de struiken. Heel gaaf om dat van dichtbij mee te maken. Ben er in deze periode wel 4 keer geweest om dit spektakel vast te leggen. ( een damhert knort overigens en een edelhert burlt)
Je kunt eigenlijk best wel dichtbij komen als je de herten eenmaal hebt gevonden. Ze zijn gewend aan mensen en totaal niet bang. Ik was wel een beetje "bang" voor de herten. Als ze toch besluiten om met jou op de vuist te gaan i.p.v. met hun soortgenoten, dan ben je niet blij. Gelukkig stonden er genoeg bomen om je achter te verschuilen.Ook ben ik in dezelfde periode samen met mijn vriendin Monique het vosje weer eens op wezen zoeken. we hadden geluk. Zowel het mannetje als het vrouwtje was op de bekende plek aanwezig en we waren zeker niet de enige fotografen....Maar zoals gezegd, de vosjes zijn totaal niet bang voor de fotografen. Sommige mensen voeren ze ook, dat vindt ik erg jammer. Het zijn bedelvossen geworden. Als je niet oppast plunderen ze je tas. dat is natuurlijk een kwalijke zaak,maar levert wel grappige plaatjes op. ( ik heb ze overigens nooit gevoerd en de fotografen die ik ken ook niet.

Zo, dat was een kleine greep uit mijn fotoarchief van de afgelopen maanden. Vanaf nu zal ik proberen om regelmatig series van foto's te plaatsen van de leuke foto- uitstapjes die ik hoop te gaan maken. ( met medefotografen) Graag tot snel
groetjes Odette


3 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd...jippie, goed gedaan, zal je zeker geen spijt van krijgen. Welkom bij de blog vriendjes..
  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hà Odette!
  Je blog is sùper, ik ben blij dat je het gemaakt hebt want van foto`s van de AWD krijg ik nooit genoeg.
  Ook je andere foto`s vind ik erg mooi.
  Veel plezier met bloggen en foto`s maken,
  groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi hoor Odette, dat vosje blijft een prachtig dier om vast te leggen.

  Groetjes, Joop

  BeantwoordenVerwijderen