Wil je de foto's groter bekijken, klik dan een keer op de foto voor een groter resultaat en 2 keer voor de optimale grootte.

zondag 20 maart 2011

Oostvaardersplassen

Zondag 13 maart met een vijftal mede hyvers ( bloggers) naar de Oostvaardersplassen geweest. We hadden gelukkig redelijk weer. Het was niet te koud, droog en af en toe kwam er een waterig zonnetje door.
We wilden graag een bepaalde route wandelen vanaf het bezoekerscentrum aldaar, maar na 10 minuten wandelen kwamen we er achter dat een groot gedeelte was afgezet. Balen !
We zijn daarop maar naar de vogelkijkhut Schollevaar gelopen. Onderweg kwamen we vier herten tegen die lekker lagen te herkauwen.Dit hert stond als enige rechtop en keek mij recht in de lens aan. Hij was totaal niet bang! Automatisch ga ik dan tegen zo'n hert praten ( dat doe ik ook tegen mijn hond) Yvonne keek mij raar aan; "Wat doe jij nou. Praten tegen zo'n hert? " Maar zo als je ziet, het werkt.


Vervolgens via een zeer modderig paadje de vogelhut bereikt. Vandaar uit had je een mooi uitzicht over het water, met alle af en aanvliegende aalscholvers. Na onze boterhammetjes te hebben genuttigd, wer terug gelopen.
Vlak bij het bezoekerscentrum kwamen we een grote groep mensen tegen , die onder beleiding van een vrijwilliger de route gingen lopen die afgeschermd was voor publiek. Wij hebben ons meteen in de groep gemengd....Nu kwamen we in een gebied met veel omgevallen bomen. Er liepen groete groepen met herten, runderen en konikspaarden.  De herten gingen heel snel op de vlucht. De runderen liepen langzaam van de groep vandaan en de paarden bleven eigenwijs op het pad staan.
De konikspaarden zijn echt niet bang voor mensen. Ze zagen er zo aan het einde van de winter redelijk gevoed uit. Maar voeren mag je ze natuurlijk niet!  We zijn nog in uitkijktoren de Zeearend geweest. In de hoop ook een zee arend te spotten, maar helaas. Wel een prachtig uitzicht over de plassen, met in de verte grote groepen herten en nog meer paarden. Het glas van de hut was dusdanig smerig, dat een foto niet mooi werd.


Vanaf de schuilhut zijn we dwars over het open veld terug gelopen. Hier en daar lagen wat kadavers van herten. Sommige lagen er al heel lang, andere nog maar net. Een trieste aanblik, maar wel de natuur.
Het was al met al een gezellig dagje en een gebied dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Tot de volgende blog,
groetjes Odette

7 opmerkingen:

 1. Hoi Odette

  blijf jij maar praten tegen die hertjes, want zo krijg je toch de prachtigste opnames.....ben er erg van onder de indruk.

  Groetjes, Joop

  misschien ook maar eens naartoe....heb jij toevallig een plattegrond van dat gebied?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Odet
  Het is elke keer weer genieten hé in de OVP wat heb je weer mooie foto’s gemaakt van dat gebied. Het is alleen jammer dat je met een excursie mee moed ik ga liever alleen.
  Groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Odette
  Dat was mazzel, die groep waar je bij komn aansluiten!
  Leuk dat je praat tegen de herten, het heeft echt geholpen want ze staan er prachtig op.
  Zouden de runderen en koninkpaarden nooit struikelen over al die omgevallen bomen?
  Leuke serie weer,
  groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Odette,
  als ik deze beelden zie, neem ik me direct voor om ook weer eens die kant uit te gaan, er is tocj wel veel te zien hoor, haha, dan ga ik ook praten tegen de herten, zodat ik net zulke mooie foto's kan maken ;-)
  Prima serie Odette, met mooie en gevarieerde beelden
  Groetjes
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Odette, je tweede opname echt zo mooi!
  Even praten, het heeft echt geholpen!
  Laat Von maar denken, ik snap je wel.
  je serie echt heel mooi geworden.
  Dank je wel voor het meegenieten.
  Groetjes Cristien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Odette
  Wat een heerlijk gebied...Goed dat jullie nog mee konden lopen met de groep...Helaas alleen onder begeleiding kun je dit gebied in..
  Prachtige foto's...
  Ik krijg gelijk zin om de OVP weer te bezoeken..
  Heerlijk zo'n log..
  Gr Henk

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie serie foto's van het OVP.
  Ben er 2 weken geleden ook geweest, en de wandeling met de boswachter gemaakt.
  Kom zeker nog vaker hier, geweldig gebied.

  Gr Cees

  BeantwoordenVerwijderen