Wil je de foto's groter bekijken, klik dan een keer op de foto voor een groter resultaat en 2 keer voor de optimale grootte.

zondag 3 juli 2011

Baby Gorilla

In Artis is er op dit moment echt een Baby-boom gaande. Er wordt van alles geboren. De laatste aanwinst is natuurlijk Mumba, de aziatische olifant, en jong van Thong Thai. Ik heb haar nog niet mogen bewonderen, maar een verslag volgt snel.
Begin Juni was ik met mijn vriendin Monique op een zondag in Artis. er was in die maand een welpje geboren wat we graag wilden bewonderen, maar je kon de kleine alleen op beeld zien bij het roofdieren verblijf.
Omdat het die ochtend zo regende zijn we naar de Gorilla's gegaan. En wat bleek slechts 5 dagen eerder was er een jong geboren , en moeder en kleine mochten meteen in de groep tussen de andere gorilla's.De Foto's zijn door het ( smerige) glas genomen en dus alles behalve perfekt, maar ik wilde graag deze aandoenlijke beelden met jullie delen. De grote hand van Mama  Binti, die de kleine Bembosi vasthoudt. De naam Bembosi betekent "hoeder van de vrede". ( geboren op 31 mei)


Op een gegeven moment ging Binti languit voor het glasraam liggen met een been omhoog en toen konden we de kleine Bembosi goed bewonderen. Ze lag echt te kijken, van Hoe vinden jullie mijn jong? Geweldig mooi om te zien.

Vervolgens vond ze het wel welletjes en rolde lekker op haar zij, met de kleine in haar armen. Zo jammer van de reflecties in het glas, maar zo lief om naar te kijken....


Dat Moeder en jong meteen al tussen de rest van de familie mag vertoeven vind ik toch wel een beetje eng. Zeker als je de grote zilverrug op de achtergrond ziet zitten. een klap van deze grote aap en Bembosi is nergens meer. Maar het zal wel goed gaan, anders laten de verzorgers het niet toe.
Hopelijk snel meer Baby nieuws vanuit Artis en een mooie foto van Mumba!

Tot de volgende blog,
groetjes Odette

10 opmerkingen:

 1. Hoi Odette,
  het is altijd leuk de babys in de dierentuin te zien. Mooie fotos van de kleine aap :-)
  Ik ben al benieuwd op de fotos van de kleine olifant...
  Groetjes
  Bianca

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Odette

  Geweldig al dat kleine grut in de dierentuin.
  Misschien is die zilverrug de vader wel.
  Prachtige serie, mooi gelukt van achter het glas.
  Gr. Louisa

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Odette, wat een unieke momenten laat je zien, foto drie vind ik de mooiste, hoe mama daar ligt met haar kind beschermend in haar armen, heel bijzonder.
  Om goed te fotograferen moet dit beslist heel lastig geweest zijn, dus ik vind het knap hoe je ze in beeld hebt weten te brengen.
  Misschien stond de witbalans net niet helemaal goed? de foto's ogen een pietsje groenig op mijn beeldscherm, maar ik zie ook hele gemene lampen hangen, moeilijk! Maar dat doet niets af aan de erg mooie momenten hoor.
  groetjes
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Odet
  wat een leuke foto's van die kleine.
  groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een geluk dat je hier even naar binnen bent gelopen, wat is dit een teder moment, prachtig om te zien. Het blijft moeilijk door get glas heen, maar dit is genieten.
  Kleine Dombo schijn al wel buiten te zijn geweest, met schoolreisje is een jongen uit de haven naar Artis geweest en Dombo was buiten..

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hai Odette,

  Hopen dat de kleine gauw naar buiten mag, want dat levert toch veel mooiere platen op.
  Maar de momenten die je hier laat zien, zijn ondanks het smerige glas, toch heel leuk om naar te kijken.
  Mooi gedaan en bedankt voor het delen.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie momenten Odette, ik kan mij indenken dat je hebt genoten.
  Groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Odette,

  Ondanks het glas zijn de foto's best goed gelukt. Ze laten de kleine in ieder geval goed zien!

  Groet,
  Peter en Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Odette
  Misschien een beetje laat..Maar ja..Ik heb het de laatste tijd erg druk gehad.
  Prachtig die kleine Bembosi...Jammer van het glas..Maar in dit geval gaat het om de beleving..En is de foto ondergeschikt aan het moment.
  Wat een reuzen hé...En dan met zo'n teer jong.
  Zoals je schreef..Het zal wel goed gaan.
  Gr Henk

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig wat je hier met ons deelt oke glas is lastig en hinderlijk maar de platen zijn vind ik toch redelijk goed en er zit gevoel bij dat het hem doet
  groetjes jacky

  BeantwoordenVerwijderen