Wil je de foto's groter bekijken, klik dan een keer op de foto voor een groter resultaat en 2 keer voor de optimale grootte.

dinsdag 25 januari 2011

AWD bloggerswandeling, zondag 23 Januari 2011

Zoals vele andere bloggers, mij aangemeld voor de wandeling in het AWD gebied, onder leiding van Henk. Dat betekende zondag vroeg mijn bed uit, en in het pikkedonker de weg proberen te vinden naar ingang Panneland.
Daar aangekomen op het parkeerterrein gewacht tot dat alle deelnemers aanwezig waren. Wat waren het er veel. Ik heb veel handen geschud, maar de gezichten en namen, niet allemaal kunnen linken. Paul nam ons vervolgens mee het gebied in en wist ons leuke verhalen te vertellen over het ontstaan van de AWD.


Zoals je op de foto ziet, we waren met velen.... Ondanks dat toch een hele leuke wandeling gehad. We zijn met z'n allen doorgelopen naar  het Groot Zwarteveld, een gebied wat ik nog niet eerder had bezocht.Na een flink stuk over dit uitgestrekte veld te hebben gelopen, kwam de discussie op gang over het wel of niet afschieten van de Damherten, omdat deze voor overlast zouden zorgen. Paul vertelde ons dat het gebied groot genoeg is voor alle damherten en diegene die overlast bezorgen zijn degene die buiten het gebied leven. En dan kijk je om je heen en zie je dat de hele groep bespied wordt....


Wie kijkt er nou naar wie?  Een stuk verder, in het verboden gebied, hebben we even een pauze ingelast en onze boterhammen opgegeten. wat te drinken erbij. Ook daar konden we genieten van een paar zwanen die graag voor ons wilde poseren.Via het Klein Zwarteveld aangekomen bij de bekende schuilhut. Ook daar stonden nog wat fotografen te wachten op de vosjes, zodat ons aantal opliep tot ruim 40 man ! Paul liet ons hier achter en nu konden we onze eigen gang gaan. Ik had geen zin om met zoveel man te wachten op het vosje dus ben met een groepje verder gelopen. Yvonne vertelde dat ze graag de waterspreeuw wilde zien. Ik had deze ook nog niet geportretteerd. Samen met Loes zijn we weer terug gelopen de andere kant op. Naar beneden lopend langs het Zwarteveld kanaal kwamen we iemand tegen....
Terwijl hordes fotografen stonden te wachten boven aan de weg bij de schuilhut, stonden wij oog in oog met deze rakker. Helaas liep hij een beetje mank. Misschien van een gevecht met een andere vos, het is tenslotte paartijd voor ze.Helemaal blij, onze dag kon nu al niet meer stuk, liepen we verder om astrids drifje langs het kanaal. Vervolgens bij een andere schuilhut nog wat gegeten en gedronken en toen op naar de waterspreeuw. Eerst zie je een aantal fotografen naar het kanaaltje staan kijken en pas daarna merk je het vogeltje op. Wat een tam beestje.
Hij ging , nadat hij wat gegeten had, op een hekwerk zitten poseren. Zo konden we hele mooie foto's maken en erg dichtbij komen. Grappig dat dit beestje helemaal uit Scandinavië komt om hier te overwinteren.

Hoe dichtbij je kon komen zie je op de volgende foto. Hier demonsteren  Loes en Yvonne  hoe je het beste een Waterspreeuw op de foto kunt zetten. De gebruikte telelenzen zijn misschien een ietsje overdreven, gezien de geringe afstand....


Nu waren Yvonne en ik helemaal in onze nopjes. Tevreden zijn we weer richting Panneland gelopen. Onderweg hebben we nog wat Judasoortjes gevonden op een boomstam.Ook zagen we dit damhertje langs het ruiterpad, nieuwsgierig naar ons drieën omkijken.En tenslotte liepen we langs deze boomstam. ik vond hem wel apart genoeg om op de foto te zetten.


Het was weer een geslaagde dag, ondanks het miezerige, druilerige, natte weer. ook de foto's vallen mij enorm mee gezien deze omstandigheden. Ik hoop snel weer een wandeling met mede bloggers te kunnen maken.Tenslotte nog even een link naar een site waar je kunt zien hoe we gelopen hebben. Dit heb ik met mijn GPS-je geregistreerd. Ook hier heb ik een aantal foto's geplaatst.

Groetjes van Odette en tot de volgende Blog.

11 opmerkingen:

 1. Hoi Odette,

  Leuk dat je de Waterspreeuw en de vos nog even hebt gezien! Het was ondanks het weer een leuke dag!

  Groetjes,
  Peter en Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hai Odette

  wat een mooie afwisselende serie foto's heb jij die dag met de wandeling gemaakt.
  Zo te zien heb je alles op de foto gekregen, en is de dag dubbel en dwars waart geweest.
  ik zie dat je de wandeling ook heb opgenomen met je gps, ik ga kijken of ik die in mijn gps kan krijgen, om die wandeling ook een keer te maken.

  Gr Cees

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Odette,
  Leuk dat je de waterspreeuw hebt gezien, en hele mooie foto's van hem hebt kunnen maken.
  En toch ook nog een vosje, ik vraag me af welke van de vossen dit is. Het lijkt wel weer een ander.
  Leuk dat ik je heb ontmoet al hebben we elkaar neit echt gesproken. Wie weet tot een volgende keer in de AWD.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Odette,
  Je hebt een leuke sirie van de wandeling vos en waterspreeuw zijn top.
  Groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je serie is prima gelukt, onze dag kon niet meer stuk, we hebben een bof dag gehad, wat zijn ze mooi geworden je vosje en je waterspreeuw foto.
  En je gpsje geeft aan dat we 11 km hebben gelopen, vandaar de spierpijn..;-)
  Leuk om de foto te zien hoe Loes en ik naar dit kleine beestje aan het kijken zijn hoe we hem het beste op de foto te kunnen zetten.
  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Odette
  Jullie hebben ook nog een beste wandeling gemaakt...En de vos gezien..
  Ik hoopte hem met de grote groep te zien.
  Maar helaas...Zeker voor diegene die daar speciaal voor kwamen.
  Ook de Waterspreeuw blijft leuk.
  Ondanks het weer was het en leuke dag..Dit moeten we maar in de zomer een keertje overdoen.
  Gr Henk Bos

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo odette,

  Wat heb je er een leuk verslag van gemaakt, met mooie foto's van o.a. de Waterspreeuw en de Vossen.

  Was een leuke en gezellige dag. Stiekem had ik beter met jullie mee moeten lopen vanaf de schuilhut, dan had ik ook de beroemde Waterspreeuw en de tamme vossen kunnen fotograferen. Nu geniet ik maar van jouw foto's.

  Groeten,

  Remco

  ps. ik volg je vanaf nu ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hà Odette, ondanks het donkere weer heb je prachtige foto`s gemaakt!
  Zò leuk om te zien wat jullie zijn tegengekomen, toch nog een vos en de waterspreeuw op een heel mooi plekkie.
  Van de stronk op je laatste foto heb ik ook al heel veel foto`s gemaakt, prachtig die structuren en kleuren.
  Ik ben zo druk met kijken naar alle blog`s dat ik nog geen tijd heb gehad om de mijne te maken.
  Ik heb trouwens niet zo veel foto`s, (vooral van vossen)hà hà!
  Groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Odette, wat heb je er een mooi verslag van gemaakt, erg leuk beschreven en prachtig geïllustreerd. Je foto's zijn goed gelukt, ondanks het donkere miezerige weer.
  Ik had ze via Von al gezien, dankzij het linkje van de Igotyou, wat een leuk speeltje!
  Enneh.... jaloers op onze lenzen? ;-)
  We haddden gezellig uurtjes, het was leuk je te leren kennen en zien elkaar vast nog wel eens.
  groetjes
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Odette

  wat een mooie serie heb je ervan gemaakt, zo kan ik alsnog een beetje meegenieten he.
  het was helaas niet mogelijk.... gewoon pech, er komen vast nog meer momenten.
  Jou opnames van de Vos, waterspreeuw en zwanen zijn echt TOP !!

  groetjes, Joop

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Pěkné fotografie, zajímavý blog.Pozdrav od Petr.

  BeantwoordenVerwijderen