Wil je de foto's groter bekijken, klik dan een keer op de foto voor een groter resultaat en 2 keer voor de optimale grootte.

donderdag 6 januari 2011

Oud en Nieuw rit met de MINI

Op zondag 2 Januari heb ik samen met Harry, de toertocht Oud en Nieuw van de Minisevenclub gereden. Uiteraard hadden we de dag ervoor mijn MINI gewassen en uitgezogen, om piekfijn aan de start te verschijnen.


We waren s'morgens om 9 uur vertrokken richting Haaren. Aangezien Gizmo ( onze beagle) met oud en nieuw in een kennel verbleef en wij hem tussen 10 en 12 uur op konden gaan halen. Het was erg mistig die ochtend en op sommige delen van de A2 was een snelheidslimiet ingesteld. Zodoende waren we pas laat bij de kennel. Tussen 11 en 12 uur konden we ons inschrijven voor de MINI tocht bij Restaurant de Pannekoe in Bleiswijk, alwaar de rit ook begon. Net op tijd zijn we daar ( met hond ) aangekomen, en stond er inmiddels al ruim 200km op de dagteller.We zijn om 12.15 uur vertrokken met de routebeschrijving in de hand. Aangezien Harry s'morgens al gereden had, nam ik plaats achter het stuur en mocht manlief navigeren. ( BIG MISTAKE) Harry heeft totaal geen richtingsgevoel en dus reden we in het begin maar doodleuk achter andere MINI's aan. Toen we even later stopte om wat te drinken en de hond uit te laten, waren we de anderen kwijt. Mini was intussen een stuk smeriger geworden.....
We hebben de rollen dus maar omgedraaid en in ene kwam ik er achter dat we al een stuk verder waren in het boekje van de routebeschrijving...Er deden aar de rit voornamelijk "oude "MINI's mee. De nieuwe garde was slecht vertegenwoordigd. We hebben een hoop gezien onderweg en zijn door plaatsjes gereden die we nog niet kenden. Reeuwijk-dorp, Driebruggen, Oudewater, Bodegraven, Zegveld,  Hekendorp en we zijn zelfs met het pondje over de Gouwe gegaan bij Gouderak/ Moordrecht. Dit pondje heeft plaats voor 2 personenauto's en je moet er achteruit oprijden.
Bij terugkomst in restaurant de Pannekoe, de auto op de parking gezet naast de oude MINI's. Wat heb ik dan ineens een grote auto! We hebben er uiteindelijk 3,5 uur overgedaan, de afstand van de tocht was ruim 125 km. Daarna volgde nog de weg terug naar Amsterdam. Thuis stond de dagteller op 403km. Het was een hele leuke geslaagde dag, maar vond het jammer dat er weinig  deelnemers waren. Binnenkort ga ik van de NewMiniClub een tochtje maken in Noord holland en ik begrijp dat er daar al 40 aanmeldingen voor zijn ! Kijk er naar uit.
Tot de volgende Blog.

3 opmerkingen:

 1. Hà Odette, wat een gàve auto!
  Mooi overzicht en verslag van je dagje, je had goed weer die dag.
  Groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. altijd leuk om een rally te rijden. Jammer dat er maar zo weinig auto's waren. Je hebt de smaak nu te pakken...het is altijd een gezellige dag.
  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk zo'n mini :-)
  Mooie verslag en leuk om even mee te rijden.

  Groet,
  Peter en Janny

  BeantwoordenVerwijderen