Wil je de foto's groter bekijken, klik dan een keer op de foto voor een groter resultaat en 2 keer voor de optimale grootte.

maandag 31 januari 2011

Natuurgebied het Twiske

Afgelopen zondag lekker met de hond naar natuurgebied het Twiske geweest. Daar kun je meerdere wandelroutes volgen. Ik had de Honderd Morgen route uitgezocht in het noordelijke gedeelte van het gebied, aan de rand van Den Ilp. In de hoop wat bijzondere of mooie watervogels te spotten ben ik langs het Luyvendijkje gelopen en over de steigers en eilandjes om het kure jan strand. Helaas, het weer was somber en ik heb weinig of geen vogels of andere beesten gezien. Wel waren er duikers actief. Ze hadden een kerstboom bij zich die ze verder op in de Stootersplas naar de bodem lieten zakken. Hier schijnen de vissen hun eieren in te leggen en dat levert voor de duikers mooie plaatjes op.
Ik heb alleen maar wat foto's van de omgeving gemaakt. In het voorjaar ga ik wel weer terug, hopende op meer activiteit.


Je moet er toch niet aan denken om met dit koude weer, het water in te gaan, en dat voor de lol !


Merel vrouwtje op de rand van mijn tuinhek, bij aankomst thuis. In mijn eigen tuin heb ik meer vogeltjes gezien dan in het Twiske. Maar lekker gewandeld en een frisse neus gehaald. Ook de hond was weer blij.
Tot de volgende Blog,
Groetjes Odette6 opmerkingen:

 1. Hoi Odette
  mooie foto's Wat een lefgozers zijn dat in dat koude water brrrrrrr,
  Groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Odette,
  Wat grappig, Von en ik stonden zondagochtend ook 'sigaren' te fotograferen, en daarbij stonden we te mopperen dat we ze er niet fotogeniek op kregen, dat is jou wel gelukt, heel mooi plaatje!
  Mooie omgeving ook daar, ik heb wel vaker gelezen dat dit een vogelparadijs is, moet ik in het voorjaar maar eens op mijn lijstje zetten.
  Wat was het koud hè?
  Groetjes
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Odette

  Leuk gebied dat " Twiske "
  de opname van de sigaar ( Lisdodde ) is erg mooi hoor.

  Groetjs, Joop

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Odette,
  Jij bent ook op de koude zondag erop uit geweest. Mooie landschapsfoto's van het Twiske. Ik heb al eens van het gebied gehoord, het moet toch een vogelparadijs zijn, dus misschien inderdaad leuk om in het voorjaar terug te gaan. Weet jij of er ook Openbaar vervoer in de buurt komt daar. Het staat ook nog op mijn lange wensenlijstje.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dus jij bent ook verders geen vogels tegen gekomen, het is inderdaad een mooi gebied. Wat een stoere jongens om nu even te gaan duiken, en dat met een kerstboom...weer iets geleerd.
  Van het voorjaar nog een keertje terug gaan, om de vogeltjes op te zoeken..

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 6. BBBbbbRRRrrr, wat een helden om te gaan duiken!
  leuk verslag van je wandeling Odette,
  groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen